Ja niin siinä tietenkin kävi, että en minä mitään ole ehtinyt... Kiireet sen kun kasautuvat. Aurajoen rannan herrasmies ilmaisee kaiken oleellisen:

IMG_0635-normal.jpg

 

Mutta toivoa on ilmassa. Ja varsinkin valoa.

IMG_0636-normal.jpg

Turusta tarttui mukaan kaverin kultaköynnöksen pistokas. Se paleltui tietenkin matkalla, mutta yksi uusi lehti on jo puhkeamassa...! Paluumatkalla Jyväskylään linja-autossa kukkapaketin kanssa heiluessani sain kuulla rohkaisevia tarinoita kultaköynnöksen kestävyydestä ja vinkkejä avokadoprojektiini (kyllä, sellainenkin on juurtumassa vesilasissa).

No, mutta kasveista toisella kertaa. Ajattelin tänään postailla tänne kaikkia talvisia kuviani. Nyt jo viitsii, kun ollaan jo miltei voiton puolella.

Marraskuun lopulla matkalla Kortepohjaan. Lunta oli vasta tosi vähän.

kuva0088-normal.jpg

 

Kiviukot tarkastelevat lumianarkiaa.

kuva0102-normal.jpg

 

Joulukuussa lumi teki sfinksin tiilimuuriin.

kuva0122-normal.jpg

 

En tiennyt, että A-rakennukseen tehdään putkiremonttia.

kuva0162-normal.jpg

 

kuva0161-normal.jpg

 

Muuten olen nyt pitänyt vähän tylyä linjaa katutaiteen suhteen. Graffitiblogeja on joka oksalla, joten ei tunnu mielekkäältä kuvata ihan kaikkea sinänsä hienoa. Erityisesti alan kypsyä näihin turrikoihin, vaikka ne ovat kiistatta aivan upeita. Olen vain nähnyt näitä ehkä liikaa. Niitä löytyy erityisesti Jyväskylästä, mutta esiintymiä on myös Porissa ja jopa Harjavallassa yhden rautatiesillan alla. Tämä kuva on Porista joululomalta (luonnollisesti Annikselta eli kulttuuritalo Annankatu 6:n pihasta)

kuva0151-normal.jpg

Tämä seuraava kuitenkin läpäisi seulan, ammatillisista syistä. Toistaiseksi tuntemattoman taiteilijan tieteenfilosofinen huomio löytyi Ylistönrinteen linkkaripysäkiltä:

kuva0119-normal.jpg

(Siinä lukee siis: Happi on uusi flogiston. Miten jollekulle on voinut tulla mieleen juuri tuo juttu? Määttäsen Filosofia - johdatus peruskysymyksiin never forgive, never forget!) Tuollaiset linja-autopysäkit taitavat alkaa olla katoava luonnonvara... Se ekassa graffitipostauksessani näkyvä Aku Ankka -pysäkkikin on jyrätty jo yli vuosi sitten. Käykää ihailemassa ennen kuin lasikoppi korvaa tämänkin!

Kotitalon edessä oli piirrelty lumeen:

kuva0185-normal.jpg

 

Hiukan pahanilkisempää meininkiä puutarhakadulla:

kuva0198-normal.jpg

 

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin... Jospa ensi postauksessa sitten niitä uusia kasveja, mm. mummulta saatu 50-luvulta peräisin oleva posliinikukka, Sirpalta saatu helvatan huolestuttava (kuinkas muutenkaan) värinokkonen, Turun Emmin kituva kultaköynnös ja ja ja... Siihen asti kukkaiskanava kietoutuu lumivaippaan, jonka pinnalla teinarit uhoavat...

 

kuva0190-normal.jpg