Kävimme  eilen mailla (n. 10 m2!) kastelemassa olemattomia taimia. Harson alla tosin ruiskaunokit vaikuttavat alkaneen itää. Taaai sitten minulla on siellä rikkaruohot rivissä...



"Tuukka tekee turhaa työtä", kuten kuvassa esiintyvä henkilö itse tilannetta kuvasi. Maaperä Viitaniemen palstoilla on äärimmäisen savinen ja joka penkkiin oli ilmestynyt erämaahenkisiä halkeamia. Tuukka koki, että niiden tasoittelu haralla jotenkin parantaisi tilannetta. Tuskin.

Unohdin kunnon kameran kotiin, joten kuvat on otettu kännykällä. Yllättävän selviä, värit vain vähän tuppaavat haalistumaan.

Metodini tehdä vaan ja ottaa selvää (tai ylipäänsä ajatella yhtikäs mitään) vasta jälkikäteen osoittaa jälleen voimansa. Istutin köynnöskrassit maalle riviin.  Viitsittyäni miettiä asiaa äsken noin 15 sekuntia ja googlailtuani esiin kaksi kuvaa, tajusin sen ilmiselvän seikan, että niitä yleensä kylvetään summittaisen ympyrän muotoon ja tuetaan esim. pajusta itse näppärästi taivutellulla kehikolla. Olinko siis ehkä ajatellut rakentaa niille jonkinlaisen aidan? Varsinkin kun ne saattavat kasvaa kaksimetrisiksi... Noooo, ehkä siirtelen taimia kunhan pintautuisivat...

Kuvassa toinen hieno esimerkki erityisestä herkkyydestäni kasvien tarpeille:



Kuvassa siis neronleimauksen seurauksena luontaiselta, vehreältä ja kostealta kasvupaikaltaan nurmelta, puun varjosta keskelle auringonpaahdetta ja vedetöntä savipeltoa siirretty lemmikki. Se taitaa olla vielä jotenkuten elossa. Elättelen toivoa, että kun pelto tuosta vihertyy (koska vaikkei sitä uskoisi, niin käy joka vuosi), sekin siitä piristyisi. (Tai jos se kuolee, niin voisin tuoda sitten parempiin olosuhteisiin uuden lemmikin...  Tämä alkaa kuulostaa sarjamurhalta.) Taustalla muuten sopivasti naapuripalstalaisen hieman kehittyneempää puutarhanhoitoa ja taimista huoltapitämistä edustava järjestelmä. Se ei näy kovin hyvin, mutta kyseessä on rei'itetty muoviteltta, jonka päällä lepää harso suojaamassa hallaa vastaan.

Puutarhapalstoilla käydessä tulee usein sellainen kevyt, hyvä olo, mikään elämässä ei ole aivan pilalla kun on kuulas ilta ja pieniä palstoja ja kökkäreistä maata. 












Sipulintaimi toisella naapuripalstalla. ...Kattokaa nyt tota maata. Huokaus. Jos olisi reippaampi ja omistaisi kompostin tai auton jolla raijata parempaa multaa ympärs kaupunkia, sille ehkä voisi tehdä jotain. Mutta en ole enkä omista, joten en tee. Fiilistelen vaan kesäiltoja. Hähä.